Kupanje pasa

ŠIŠANJE I KUPANJE PASA

Pas u suvremenom društvu igra važnu ulogu u životu čovjeka te je svojom odanošću i privrženošču uvelike zadužio čovjeka.
Koliko osoba u cijelome svijetu je utješila privrženost psića.
Koliko radosti unio u suvremene obitelji.
Koliko puta su kućni ljubimci – psi povezali vlasnike u nekoj zgradi, kvartu ili gradu a da se inače ne bi nikada susreli.

Stoga vlasnici kućnih ljubimaca vole i žele da im kućni ljubimci budu uređeni i da estetski daju lijep dojam.

Šišanje i kupanje pasa je prvi korak u njezi dlake pasa.
Vremenski razmak između šišanja i kupanja pasa varira ovisno o pasmini i vrsti dlake.
Prvo šišanje i kupanje pasa – štenaca ( npr pudli, maltezera, shih tzu i ostalih pasmina koje treba redovito šišanje) poželjno je da bude što ranije, po mogućnosti od 3 - 3,5 mjeseci starosti u cilju da se štene upozna sa zvuk škarica, zujanje mašinice i time se privikne na proces šišanje i kupanja koji će ga pratiti tijekom cijelog života.
Vrlo vjerojatno u toj dobi štenetu neće biti potreban cijeli tretman šišanje i kupanja ali je poželjno da se pas upozna sa prostorom za uređivanje, opremom za šišanje i time se smanjuje razina stresa i ankcioznosti vezan uz proces koji psima nije svakodnevan niti se odvija u njihovom svakodnevnom okruženju.

ŠIŠANJE I KUPANJE PASA NOVI ZAGREB, naselje Blato, Zdihovska ulica 37 u blizini Arena centra .

Osnovna njega pasa podrazumjeva četkanje, kupanje i šišanje pasa.
Redovno četkanje, kupanje i šišanje pasa, tj. skraćivanje duljine dlake pasa kod dugodlakih pasmina pasa veoma je važno u održavanju higijene i urednosti pasa a time se smanjuje mogućnost nastanka zapetljane dlake pasa.
U salonu za šišanje i kupanje pasa Mali put Novi Zagreb stojimo vam na usluzi uređivanja vašeg kućnog ljubimca.

Postupci šišanja i kupanja pasa su sljedeći; prvo se pas raščešlja da se uklone zapetljani dijelovi dlake, zatim sljedi kupanje ( šampon i regenerator ) obriše se ručnikom te se sa ispuhivaćem ukloni višak vode, fenira uz četkanje te kada je dlaka sasvim osušena i raščešljana slijedi šišanje pasa, rezanje noktiju i uklanjnje dlaka iz ušiju, higijena uha.

Salon Mali put nudi usluge šišanja i kupanja pasa u Novom Zagrebu u blizini Arena centra uz naselja Lanište, Jarušćica, Remetinec, Botinec.

Šišanje i kupanje pasa Novi Zagreb Blato, lanište, arena centar